Bustier eller korsett?

Efter nyare filmer som bland annat Moulin Rouge har korsetter och bustier kommit upp på modekartan igen. Och nu är det inte bara som underklädesplagg de används. De används även som ett vardagsplagg.

Korsett är ett plagg som används för att snygga till figuren i klänningar eller liknande plagg. Korsetter är idag tillverkade av tyg och de finns både med och utan snörning och metallskenor. Korsetter kan man använda som ett vardagsplagg och de finns i flera olika modeller. Förutom den vanligaste formen av korsetter finns även midjekorsetter.

En bustier är ett plagg som är släkt med korsetten. När man har på sig en bustier vet man att bysten lyfts och midjan hålls in. Idag har bustiern vanligtvis tillhörande strumpeband, ibland fasta och ibland avtagbara, och axelband. De tillverkas i olika material, bland annat i satin. Ofta har de snygga spetsdetaljer som får en att gärna slänga ett extra öga på den.

Så när frågan kommer till vilken som är bäst, korsett eller bustier, är svaret enkelt – vad man själv tycker passar bäst och känns mest bekväm.

Kollar man runt i butiker hittar man både korsetter och bustiers i olika utföranden. Man kan läsa om alla deras olika produkter och utefter det känna efter vilken av de båda alternativen som passar en bäst.